Dank aan de dichters

Vandaag geen blog, alleen een dank aan de dichters.

Met heel veel plezier heb ik de afgelopen maanden aan de verkiezing van de stadsdichter van Gouda gewerkt. Dat was mede een plezier omdat we als ongerijmd team al direct het goede ritme te pakken hadden. Dank aan Dick, Jan, Klara, Carolyt, Claire en Marcel – en ook aan de vele anderen, inclusief de sponsoren, die opmerkelijk enthousiast hun bijdrage hebben geleverd. En passant hebben we ook laten zien dat we, in goede harmonie, iets zo van de gemeente Gouda over hebben genomen dat het er beter op is geworden. Nog nooit hebben zoveel kandidaten zich gemeld, nog nooit was het niveau zo hoog en nog nooit zijn er zoveel mensen bij betrokken geraakt.

Zaterdagmiddag was het dus zover: de verkiezing!
Met de selectie van Ruud Broekhuizen (waarvoor maar liefst twee jury’s goed werk hebben gedaan) als nieuwe stadsdichter zit onze eerste en grootste opdracht er op. Van harte Ruud, ik denk dat we veel goeds van je zullen horen. Tegelijk hoop ik zeer dat we ook van de andere kandidaten nog het nodige zullen horen. Zo

hoort het ook – en over twee jaar moet de veer weer aan een volgende stadsdichter worden doorgegeven.

En nu? Ik denk dat ik zelf maar weer eens die wonderlijke worsteling met woorden aanga die dichten heet. En mocht ik even vastlopen, dan kan ik nog altijd gaan lezen in het werk van Leo Vroman, Inez Meter en al die andere Goudse topdichters. Dank aan de dichters!

Peter Noordhoek

Veel belangstelling voor de verkiezing in de Chocoladefabriek
Veel belangstelling voor de verkiezing in de Chocoladefabriek
Ruud Broekhuizen, Sanne Rooseboom, Chris Bellekom: de drie laatste kandidaten, en er kan er maar één ..
Ruud Broekhuizen, Sanne Rooseboom, Chris Bellekom: de drie laatste kandidaten, en er kan er maar één .. (foto Marianka Peters)
Bloemen, toespraak ...
Bloemen, toespraak … (foto Marianke Peters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *